Jeg er fuldstændigt vild med banh mi – denne simple vietnamesiske sandwich er så nem og skøn og sprød og perfekt en hurtig hverdag.
Jeg har lavet min version og ovenikøbet vovet, at komme tofu i sandwichen. Det er nok noget der afskrækker de fleste. Men denne er altså testet på både mand og fotograf (der begge hader tofu!) OG den er godkendt, så giv det et skud?
Her er ekstra BBQ-sauce. Gem ca. halvdelen i køleskabet til flere sandwiches eller til svin, kylling eller dip. Den kan holde sig i op til en uge.
4 sandwiches
BBQ sauce:
3 fed hvidløg, fint revet
2 spsk fint revet ingefær
1spsk ristet sesamolie
4 dl ketchup
1 ½ dl honning
1 dl eddike, evt. risvineddike
4 spsk soja
1 tsk cayennepeber, eller efter smag
Tofu:
300 g fast tofu (gerne fra Nagel)
olie til stegning
Dressing:
3 spsk limesaft
evt. 2 spsk fiskesauce (ellers soja, hvis du er vegetar)
1 tsk sukker
Desuden:
2 grove flutes
2 porrer, i julienne
2 gulerødder, i julienne
1 agurk, i skrå skiver
koriander
mynte
1-2 chili i tynde skiver (eller efter smag)
BBQ:
Sautér hvidløg og ingefær i lidt sesamolie i en kasserolle. Det må ikke tage farve.
Kom ketchup, honning, eddike og soja ved og lad det hele koge op. Smag til med cayenne, den må gerne bide lidt.
Tofu:
Skær tofuen i skiver og steg dem i lidt olie på en varm pande. De skal have 2-3 minutter på hver side, eller til de har fået lidt skorpe.
Kom BBQ sauce på og steg med kort. Vend tofuen jævnligt, så den får et fint lag sauce over det hele, men uden at saucen brænder.
Dressing:
Rør lime, fiskesauce og sukker sammen.
Servering:
Lun flutesene, halvér og flæk dem.
Vend alle de sprøde grøntsager med dressingen og fyld dem i flutesene sammen med tofu.
Servér straks.
TIP: Der er stor forskel på tofu! Jeg er vild med fast tofu fra Nagel, der fås i mange helsekostbutikker. Vælg neutral eller måske den røgede eller tamari marinerede. De holder!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find mine opskrifter hver uge i ALT for damerne