Nem dessert der smager fantastisk. Servér den varm eller lun og ofte!
Opskriften er til 6 personer.
150 g mel
50 g havregryn
50 g valnødder
125 g koldt smør
50 g sukker
1 knsp. salt
ENDVIDERE
6-7 æbler, 800 g
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
1 ½ spsk. rørsukker
Bland mel, havregryn, valnødder, smør, sukker og salt i en foodprocessor. Den skal ligne krummer.
Skræl æblerne og skær dem i tern. Vend dem med kanel, kardemomme og sukker og fyld dem i en tærteform, ca. 25 cm. Top med dejen (stadig som krummer) og bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Servér den lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
HER kan du se en video, hvor jeg laver crumble
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Tærteformen er fra Emile Henry