Æblecrumble

Nem dessert der smager fantastisk. Servér den varm eller lun og ofte!

 

Opskriften er til 6 personer.

 

150 g mel

50 g havregryn

50 g valnødder

125 g koldt smør

50 g sukker

1 knsp. salt

ENDVIDERE

6-7 æbler, 800 g

2 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt kardemomme

1 ½ spsk. rørsukker

 

Bland mel, havregryn, valnødder, smør, sukker og salt i en foodprocessor. Den skal ligne krummer.

Skræl æblerne og skær dem i tern. Vend dem med kanel, kardemomme og sukker og fyld dem i en tærteform, ca. 25 cm. Top med dejen (stadig som krummer) og bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Servér den lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

HER kan du se en video, hvor jeg laver crumble

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Tærteformen er fra Emile Henry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *