Sådan gør du:
NOUGATIS
Kom mælk, fløde, 100 g sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet, men fløden skal ikke koge
Pisk æggeblommerne let luftige med de sidste ½ dl sukker.
Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.
Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.
Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.
KNAS
Smelt 100 g sukker i en gryde. Hæld det ud på bagepapir på en bageplade og lad det blive stift. Knus karamellen. (tag evt. lidt fra til pynt)
Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren. Vend karamelknaset i isen, når den er halvfrossen. Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.
PANDEKAGER
Bland vanilje og sukker og pisk begge dele med æg. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk til sidst mel i.
Smør en slip-let pande med smør og steg ca. 10 tynde pandekager ved høj varme.
SERVERING
Servér pandekagerne med nougatis og evt. hindbær og flormelis.
Se flere opskrifter på pandekager.