pandekager med nougatis

Pandekager med nougatis

Ingredienser

 

NOUGATIS

½ liter sødmælk

½ liter piskefløde

100 g sukker

100 g glykosesirup

1 stang vanilje

1 nip salt

6 æggeblommer

½ dl sukker

KNAS

100 g sukker til karamel

DESUDEN

Lidt revet chokolade

Lidt nougatknas

PANDEKAGER

korn af ½ stang vanilje

3 spsk. sukker

3 æg

2 ½ dl mælk

50 g smeltet smør

100 g hvedemel

1 nip salt

smør til panden

 

10 styk - nok til 4-5 personer

Sådan gør du:

NOUGATIS

Kom mælk, fløde, 100 g sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet, men fløden skal ikke koge

Pisk æggeblommerne let luftige med de sidste  ½ dl sukker.

Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.

Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.

Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.

KNAS

Smelt 100 g sukker i en gryde. Hæld det ud på bagepapir på en bageplade og lad det blive stift. Knus karamellen. (tag evt. lidt fra til pynt)

Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren. Vend karamelknaset i isen, når den er halvfrossen. Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.

PANDEKAGER

Bland vanilje og sukker og pisk begge dele med æg. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk til sidst mel i.

Smør en slip-let pande med smør og steg ca. 10 tynde pandekager ved høj varme.

SERVERING

Servér pandekagerne med nougatis og evt. hindbær og flormelis.

Se flere opskrifter på pandekager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *