Cheesecake med tranebærgelé

Jeg ÆÆÆÆÆLSKER chesecake. Denne er lidt julet pg.a tranebærgeléen, men bør spises året rundt (evt. med friske bær til sommer).
Kagen skal laves i god tid – så bare kom igang.
Opskriften er til 8-10 personer
BUND:
175 g digestive
1 spsk. sukker
2 tsk. kanel
1 knsp. allehånde
50 g fint hakket valnødder
100 g smeltet smør
FYLD:
400 g flødeost
3 tsk. vaniljesukker
1½ dl sukker
2 æg
TOPPING:
200 g creme fraiche 38%
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. sukker
GELÈ:
3 dl tranebærdrik, f.eks. fra Ocean Spray
5 blade husblas, udblødt
DAG 1
Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel, allehånde og finthakkede valnødder. Smelt smørret og bland det i kikse blandingen. Tryk kikse blandingen ned i bunden af en springform og smør. Tryk godt fast i bunden at en springform (ca. 22 cm). Tænd for ovnen på 175 grader og sæt formen i køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flødeost med vanillesukker og sukker. Tilsæt æggene et af gangen. Hæld massen i formen og bag i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den er 75 grader i midten. Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Pisk cremefraiche med vaniljesukker og sukker. Hæld massen over den kolde kage og bag 5-10 minutter ved 280 grader i en forvarmet ovn.
Sæt kagen på køl til næste dag.
DAG 2
Varm 1 dl tranebærdrik og smelt den udblødte husblas heri. Kom det sidste tranebær drik i og lad det køle 10 minutter. Hæld forsigtigt tranebærdrikken på kagen og lad den stå i køleskabet til næste dag.
DAG 3
Servér direkte fra køleskabet. Kagen holder sig yderligere 2 dage på køl
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Cheesecake med tranebærgelé

  1. Newyorkerbyheart

    >Der var den "min" kage (tror jeg) – hvor ser den lækker ud – og lyder LÆKKER!
    Vi må lave en battle i cheesecakes – og så spiser vi det hele selv 😉 – ok, måske vi giver et stykke til Lone…..

    KH
    B

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >JA! Det er da din 🙂
    Og ja, tak til battle – bar vi selv skal være dommerene!
    Lone skal nok svinge en cheesecake frem også (ellers er der ingen kage..he, he)

    KH L

    Svar
  3. Cathrine

    Hej Louisa,
    Under DAG 1 skriver du, at man skal knuse kiksene og blande dem med sukker, kanel, allehånde og finthakkede valnødder, men når jeg så kigger under BUND, for at se hvor meget sukker, der skal i, står der ikke noget?

    Skal der sukker i bunden og hvor meget? 🙂

    Venlig hilsen
    Cathrine

    Svar
  4. Stine Abel Pedersen

    Hej Louisa. Skal igang med at lave cheesecake til fødselsdag på lørdag. Iflg opskriften skal den bages på 280 grader- min ovn går kun til 250!!
    Kan jeg give den lidt ekstra tid? Eller….?
    Venlig hilsen Stine

    Svar
    1. Louisa Lorang Forfatter

      Hej Stine.

      Sæt den bare ind ved 260. Den skal bare sætte sig på toppen. Hold dig til ca. 10 minutter – så går det fint. Tillykke?!
      Kh L

      Svar
  5. Kirsten

    Hej Louisa.
    Tak for alle de gode opskrifter, som jeg benytter hyppigt. Jeg vil gerne lave ovenstående men i en form der er ca. 1/3 af den du bruger. Opskriften er let nok at mindske, men spørgsmålet er bagetiden. Har du nogen ide om hvor lang tid en lille form skal have i ovnen?
    Mvh. Kirsten

    Svar
    1. louisalorang Forfatter

      UNDSKYLD mit sene svar. Har lavet ny bog, så har ikke haft tid til at tjekke blog. Beregn ca. 1/2 bagetid, men tjek den ved at skubbe forsigtigt til formen. Den skal have “sat sig”.
      Håber svaret kan bruge endnu. Og tak fordi du spiser med.
      KH Louisa

      Svar
  6. Mette Nielsen

    Jeg ville prøve denne cheesecake, men havde ikke købt nok af de rette ingredienser – men brugte i stedet for 200 g flødeost- 200 g græsk yoghurt 10% og også græsk yoghurt 10% i stedet for creme fraiche 38% – resultatet blev stadig rigtig godt og så kan den gøres lidt billigere 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *