Hvis du er dygtig til at rulle din pizzadej virkelig tyndt ud, så den kun skal bage ganske kort, kan du med fordel lige give dine artiskokbunde et opkog i lidt vand og hvidvin. Og derefter skære dem i skiver.
Opskriften er på 2 styk pizza
INGREDIENSER
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 250 g hvedemel
mel til udrulning
FYLD
2 artiskokker
lidt citronsaft
¼ dl olivenolie
1 fed hvidløg
salt
2 pakker bøffel mozzarella (á 125 g)
1 pakke parmaskinke, ca. 80 g
plukket oregano
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel. Ælt dejen smidig, mærk efter om du skal bruge lidt mere eller lidt mindre mel, det afhænger af melet. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Skær artiskokbunden fri (se tip) og skær bundene i skiver. Gnid dem med citron.
Rør olivenolie med presset hvidløg og lidt salt.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Pensl bundede med hvidløgsolien og top dem med mozzarella, artiskokker, lidt mere olivenolie og salt.
Bag dem på varme plader i den varme ovn. Top de varme pizzaer med parmaskinke og oregano og servér straks.
TIP: Knæk stokken af artiskokkerne. Skær toppen af så der kun er artiskokbunden tilbage, ca. 2/3 ned, brug gerne en brødkniv. Skrab det der ligner hår, væk med en ske og skær bladene på siden af artiskokbunden. Gnid hver bund med citron og læg dem i vand, tilsat citronsaft indtil de alle sammen er klargjorte.
Se flere opskrifter på pizza.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen /Skovdal & Skovdal
Artiskok på pizza er en sikker vinder!
– Anne