Muslinger er noget af det nemmeste og skønneste hverdagsmad (eller gæstemad). Køb gerne linemuslinger, så er de nemme at rense.
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser:
200 g tørret fuldkorns spaghetti
salt
olivenolie
½-1 kg blåmuslinger
olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 dl vand
1 dl hvidvin
200 g små tomater
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
revet parmesan
peber
evt. groft brød
Kog pastaen al dente i saltet vand.
Rens muslingerne; fjern evt. skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Steg muslingerne kort i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg ved, og steg ganske kort, til hvidløget har taget en smule farve. Tilsæt vin og vand, og lad muslingerne dampe under låg i 1 minut. Tilsæt tomater, og damp i yderligere 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Vend spaghetti i gryden med muslinger. Kom persille i, og anret muslinger og pasta toppet med revet parmesan og masser af peber.
Servér straks, evt. med groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Øj det lyder så lækkert! Og ser jo fuldstændig fantastisk ud på det foto….
Du er så sød….det ser ud til at du også spiser RET så dejligt 😉
Kh Louisa