Southern fried chicken – på den nemme måde

Ingredienser

3 dl kærnemælk

2 spsk. tabasco

lidt salt

1 kylling, delt i 8 stykker

Desuden:

4 dl mel

1 tsk. bagepulver

salt og peber

rigelig olie til stegning

flagesalt

nok til 3-4 personer

Bland kærnemælk, tabasco og salt og hæld det i en frysepose (eller endnu bedre; to poser nede i hinanden). Kom kyllingestykkerne i og luk posen. Lad dem trække i 2-24 timer i køleskab.

Bland mel, bagepulver, salt og peber og kom det i en ny frysepose. Tag kyllingen op at marinaden og lad den dryppe af. Kom 2-3 stykker kylling i posen med mel ad gangen og ryst, så kyllingen bliver helt dækket. Varm imens olien i en dyb pande, der skal være nok til at dække kyllingen halvt op. Kom kyllingen i panden når olien er varm. Skru varmen ned til middel. Vend stykkerne efter 8-10 minutter og lad dem stege i yderligere 8-10 minutter på den anden side. De skal have 16-20 minutter hver, eller til de er gennemstegte. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på køkkenrulle. Krydr med flagesalt og servér straks.





0 thoughts on “Southern fried chicken – på den nemme måde

  1. Newyorkerbyheart

    >Jeg er totalt en sucker for fried chicken, så din opskrift skal helt sikkert afprøves! Den bedste fried chicken fik jeg på Sylvia's i Harlem, New York!! Jeg fik næsten tårer i øjnene da jeg spiste den, det var ren mad-lykke 😀
    Kh
    Birthe

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *