Jeg elsker miso. Vælg en mørk miso, gerne Barley eller Brown Rice. Køb misopasta i helsekosten eller på naturesource.dk
Opskriften er til 2 personer.
Misodressing:
2 spsk. misopasta
3 spsk. soja
1 spsk. flydende honning
1 tsk. revet ingefær
3 spsk. ristet sesamfrø
300 g laks uden skind og ben
Nudelsalat:
150 g nudler,
f.eks. udonnudler
2 spsk. misodressing
saft af 1 limefrugt
2 dl majs
½ bundt forårsløg, snittet
1 rød peberfrugt i strimler
Tænd ovnen på 165°.
Rør misopasta, soja, honning, ingefær og sesamfrø sammen.
Læg laksen på bagepapir, og bag den i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til den er akkurat gennemtilberedt. Top den varme laks med noget af misodressingen lige inden servering. Gem 2 spsk. til dressing til nudlerne.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rør 2 spsk. misodressing med saft af 1 lime. Dræn vandet fra nudlerne, og vend dem med dressingen, majs, forårsløg og peberfrugt.
Servér straks nudelsalat og laks med et drys koriander og med limebåde til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hej Louisa
Jeg har med stor succes serveret din” konfirmationsmenu” som jeg også så du lavede i go morgen danmark 🙂 Bliver der også en “studentermenu” til os desperate mødre der ikke aner hvad man skal servere når familien kommer og fejre det skønne barn, og man knap har tid at runde køkkenet efter andet en et glas vand 🙂
Mange hilsner
Dorthe
Hej Dorthe. Så dejligt at høre. Jeg ved det faktisk ikke endnu. Jeg lavede en sidste år, som jeg lige vil se om jeg kan finde et link til….og så tager jeg selvfølgelig emnet op næste gang vi holder go-morgen-mad-møde 🙂 Kh Louisa
Tusind Tak – det vil jeg glæde mig til 🙂
Hej Louise.
Jeg lavede retten til min kæreste og den smagte fantastisk!
Jeg var så heldig at få fat i noget fantastisk laks i super kvalitet fra min lokale sushi forretning http://karmasushi.dk/ og fik også lov til at købe noget miso pasta af dem.
Tak for endnu en god ret 🙂
Lyder skønt! Tak fordi du spiser med.
Kh L