1 dl grønne linser
3 tykke skiver rugbrød
olivenolie
salt
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g
ENDVIDERE:
100 g rucola
100 g blød gedeost (er du ikke til gedeost kan du bruge parmesan)
4 friske figner i kvarter
1 skalotteløg, i tynde skiver
salt
flydende honning
balsamicoeddike
Skyl linserne, og kom dem i en kasserolle med kogende vand. Kog dem møre under låg i ca. 15 minutter, dræn overskydende vand fra.
Tænd ovnen på 200° (varmluft).
Skær brødet i grove stænger, og dryp dem med olivenolie og salt. Rist dem sprøde i den varme ovn, det tager 8-10 minutter.
Læg skinken på bagepapir på en bageplade, og rist den sprød i den varme ovn, det tager 5-7 minutter.
Vend rucolaen med varme linser, sprød skinke, stykker af gedeost, figner og løg, og krydr med salt og rigeligt honning og eddike.
Servér straks med sprøde rugbrødscroutoner til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lun linsesalat med gedeost
Brug grønne linser eller sorte, små belugalinser. Generelt bare: Brug linser!!!!
Spis salaten som aftensmåltid til 2 personer
>Kombinationen lyder fantastisk. Jeg er STOR fan af gedeost. Og linser… lidt øko-hippie er man jo 😉