Virkelig et skønt brød, der smager godt som det er, men også gerne ristet og med salt, tør ost.
Du kan (med fordel) lave brødet flere dage i forvejen. Køl det helt af og pak det i film.
Jeg bruger brødet på morgenbordet, eller til eftermiddagsteen. Og selvfølgelig med gammel, tør ost på (elsker ost!)
400 g hvedemel
125 g rugmel
2 ½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. kardemomme
½ tsk. fint revet muskatnød
½ tsk. stødt peber
1 nip salt
75 g blødt smør
1 æg
350 g honning
2 spsk. appelsinmarmelade
100 g hakkede figner
100 g hakkede dadler
2 tsk. fint revet økologisk appelsinskal
1 spsk. revet ingefær
2 dl vand
smør til formen
Bland hvedemel, rugmel, bagepulver og alle de tørre krydderier sammen.
Pisk smør, æg, honning og marmelade sammen.
Tilsæt figner, dadler, appelsinskal og ingefær. Kom vand i og tilsæt de tørre ingredienser. Rør det hele sammen
Smør en brødform grndigt og fyld massen i.
Bag krydderbrødet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 time -1 time og 15 minutter. Tjek med en strikkepind at det er færdigt.
Lad det køle lidt og vend det ud af formen.
Lad det køle helt inden servering.
Brødet er bedst fra dagen efter og ugen frem. Bare pak det ordenligt ind.
Opskrift: Louisa Lorang
Hej
Jeg ved ikke om dette er det rette sted at spørge. Jeg har set denne opskrift på en af dine dressinger – kan fiskesovs erstattes af et andet ikke fiskeprodukt ?
1 dl limejuice
4 spsk. fiskesauce
2-3 spsk. sukker
2 tsk. fint hakket chili, eller efter smag
Mange hilsner fra Tina Koch
Kære Louisa, er det tørrede dadler eller friske dadler du anvender? :0) det ser virkelig skønt ud det brød.
smil Lene :0)
http://justlove2ndhand.blogspot.dk/
Det er tørrede, helt bløde dadler. Jeg bruger dem i plastæske, øko fra Irma. De er sååå søde og skønne og blender helt ud, både i dej, men også i smoothies mm. Så de er gode at bruge som “sukker”. Kh L