Fyldig-kage-som-i-den-er-lille!-Men-hold-kæft-hvor-den-slår…..
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 6-8 personer
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knsp. salt
125 g koldt smør
smør til formen
70 g mørk chokolade
ENDVIDERE
3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade
400 g jordbær
pistacier til pynt
Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med melet.
Smør en tærteform (35 x 12 cm) med smør og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten.
Prik dejen med en gaffel og bag den ved 185 grader i ca. 15 minutter, til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Hak imens 70 g chokolade groft. Kom den hakkede chokolade på den varme tærtebund og fordel den, så der er chokolade over hele bunden. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab.
Varm imens fløden op i en kasserolle, til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade og kom den i den varme fløde. Lad massen køle og tykne en smule og fordel den derefter i den afkølede tærte. Pluk blomsterne af jordbærrene og sæt dem forsigtigt i chokolademassen. Drys tærten med hakkede pistacier.
Sæt tærten koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.
Servér kold – gerne til kaffe.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Årh, manner det ser godt ud. Tror godt jeg kunne finde på at skifte flødeskum ud med mascarpone, jeg er ikke helt vildt solgt til konceptet flødeskum 😀
KH
B
>mener du i chokolademassen? Måske funker det! Mascarpone er jo betsmt på min hitliste :-9
Kh L
>Ja, i chokolademoussen – hvis man nu pisker mascarponen godt op?? Jeg må prøve det, det er jo godt nok ikke så let som flødeskum, men det må komme an på en prøve 😀
KH
B
>jeg tror ikke at du behøver at piske den op. Pisk chokoladen i mascarponen. Jeg tro på det! Hep 🙂
Kh L
>Nej hvor ser den bare lækker ud!
>Uhm, mundvandet løber, den skal prøves en dag
>Uuuhhmmmmmm….
>Hej. Hvor kan man købe en tærteform 35*12.jeg kan ikke finde dem på nettet.
>Hej Henning. Du kan købe den hos Kunst og Køkkentøj
http://www.kunstogkokkentoj.dk/items.php?vgid=502
(næsten nederst på siden)
God fornøjelse 🙂
Kh L