Denne grønne version af en gazpacho er frisk, spicy og smager af sommer.
Brug den som forret en dejlig sommerdag, eller tag den med i en termoflaske og nyd den iskold på en picnic eller i madpakken.
Servér gerne sprøde, rugbrødsstænger til.
Opskriften her er god som en lille forret til 3-4 personer
Suppe:
1 agurk
1 avocado
1 lille fed hvidløg
1 lille skalotteløg
½ melon, gerne galia
½ – 1 grøn chili, eller efter smag
½ grøn peberfrugt
1 lille håndfuld koriander
evt. ½ – 1 dl vand
3-4 spsk olivenolie
salt
saft af ½ – 1 citron
Rugbrødsstave:
¼ – ½ rugbrød
olivenolie
salt
Urtesalat:
1 håndfuld koriander
2 håndfulde brøndkarse
lidt limesaft
olivenolie
salt
lidt tynde skiver chili
Suppe:
Blend avocado, hvidløg, skalotteløg, melon, chili, peberfrugt og evt. lidt vand. Smag til med olivenolie, salt og citronsaft.
Sæt suppen koldt indtil servering eller i op til 8 timer.
Rugbrød:
Skær brødet i stave og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle og opbevar dem i madpapir ved stuetemperatur, indtil brug.
Servér suppen toppet med krydderurter vendt med lidt limesaft, olivenolie og salt og evt. lidt chili.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere skønne opskrifter i Alt for Damerne.
Du kan finde det fine træbestik i min shop
ej hvor ser det altså lækkert ud 🙂
– skøn skøn blog du har, masser af lækre opskrifter og flotte billeder, følger nu med på bloglovin 🙂
//www.neronoir.dk
1000 tak!!! Kh L