Sådan gør du:
Marengs:
Kom æggehvide og sukker i en skål og sæt skålen over vandbad. Pisk til sukkeret er helt opløst.
Tag skålen af vandbadet og pisk derefter med en elpisker, til marengsen er tyk og blank.
Smæk hele balladen på bagepapir eller en silikonemåtte og form marengsmassen til en stor, høj kage. Lav en let fordybning i toppen.
Bag den ved 90 grader, uden varmluft i 70 minutter. Sluk og lad den trække i en time i ovnen med lågen på klem.
Topping:
Pisk fløden til let skum. Vend den med lemoncurd og smag til med lime.
Servering:
Servér palova toppet med lemoncreme, passionsfrugt, bær og evt. blomster.
Servér straks.
Pavlova med lemoncurd
Ingredienser
Det skal du bruge:
Marengs:
6 æggehvider
5 dl sukker
1 tsk. hvidvinseddike
Topping:
½ liter piskefløde
250 g lemoncurd
2 spsk. limesaft
4-5 passionsfrugter, halverede
125 g brombær
Evt. spiselige blomster
Dessert til 6