Denne pasta er perfekt med nye, dejlige ærter! Dog bruger jeg frosne til “saucen” det virker bare!
Brug en fuldkornspasta eller lad være!
Opskriften er til 3-4 personer
2-300 g fuldkornspasta
salt
Ærtecreme:
200 g ærter (optøede)
1 fed hvidløg
¼ dl koldt vand
3-4 spsk. ricotta
2-3 dl friske ærter
1-2 spsk. citronsaft
salt
ærteskud
Pasta:
Sæt vand over til pasta.
Kog pastaen al dente i kogende, saltet vand. Dræn vandet fra den, men gem en smule.
Ærtecreme:
Blend ærterne med hvidløg og (koge) vand i en foodprocessor eller en minihakker. Vend ricotta i. Vend creme og friske ærter i den varme pasta i den varme gryde. Lun det hele en smule i gryden. Smag til med citronsaft og salt.
Servér straks med ærteskud.
TIP: parmesan er altid skønt. Men på denne pasta kan du også bruge lidt god, salt pecorino på toppen. Det er dejligt mod de søde ærter.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard / Kam & Co