Pasta med ærter

Denne pasta er perfekt med nye, dejlige ærter! Dog bruger jeg frosne til “saucen” det virker bare!

Brug en fuldkornspasta eller lad være!

 

Opskriften er til 3-4 personer

 

2-300 g fuldkornspasta

salt

Ærtecreme:

200 g ærter (optøede)

1 fed hvidløg

¼ dl koldt vand

3-4 spsk. ricotta

2-3 dl friske ærter

1-2 spsk. citronsaft

salt

ærteskud

 

Pasta:

Sæt vand over til pasta.

Kog pastaen al dente i kogende, saltet vand. Dræn vandet fra den, men gem en smule.

Ærtecreme:

Blend ærterne med hvidløg og (koge) vand i en foodprocessor eller en minihakker. Vend ricotta i. Vend creme og friske ærter i den varme pasta i den varme gryde. Lun det hele en smule i gryden. Smag til med citronsaft og salt.

Servér straks med ærteskud.

 

TIP: parmesan er altid skønt. Men på denne pasta kan du også bruge lidt god, salt pecorino på toppen. Det er dejligt mod de søde ærter.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard / Kam & Co

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *