Det her er virkelig nem luksus. Jeg elsker misosupper, og anretter gerne suppe skåle med alt fyldet i på bordet og kommer med den varme suppe i en kande og fylder på ved bordet.
Du kan også lave byg-selv-supper og sætte kød og masser af grøntsager på bordet, sammen med suppen i en kande, og så lade dine medspisere samle deres egen suppe. Det er især smart, hvis du spiser med børn (eller kræsne mennesker).
Anyways….bare husk at miso helst ikke må koge, men blot bør opløses i kogende vand.
Opskriften her er til 2 personer.
Ingredienser:
1-2 flotte bøffer
olie til stegning
salt
ca. 75 g kogte nudler
1 dl majs
½ bundt forårsløg, snittede
50 g babyspinat
1 håndfuld koriander
Suppe:
1-2 spsk. misopasta
1 spsk. soja
8 dl kogende vand
limebåde
soja
Steg bøfferne i olie på en varm pande. De skal have et par minutter på hver side, alt efter tykkelse. Krydr med salt, og sæt dem til side.
Kog nudlerne i saltet vand, til de er møre. Skyl dem i koldt vand, hvis de klistrer sammen.
Skær kødet i tynde skiver.
Fordel kød, nudler, majs, forårsløg, spinat og koriander i 2 store skåle. Rør miso og soja med kogende vand. Hæld den varme suppe i skålene, gerne ved bordet, og servér med lime både og soja til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Se flere opskrifter på ramen.