Super-nem-passer-sig-selv-mad.
Servér gerne en stor, fyldig salat til.
Opskriften er til 2.
300 g lammekød i terninger
lidt olie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i både
2 spsk. tomatpuré
2 dl hvidvin
5 dl kogende vand
1 spsk. hakket rosmarin
ENDVIDERE:
6 dl vand
salt
1½ dl polenta (instant)
1 dl revet parmesan
1 spsk. smør
lidt mere rosmarin
Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Lad det tage godt med farve. Kom hvidløg og løg ved, og lad dem stege kort, uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré og derefter hvidvin. Lad det koge op. Kom vandet på, og lad det hele simre under låg i ca. 1 time, eller til kødet er helt mørt. Kom rosmarin i gryden de sidste fem minutter.
Kog imens vandet til polenta op i en gryde. Tilsæt salt, og pisk polentaen i det kogende vand. Pisk i ca. 1 minut. Tag gryden af varmen, rør parmesan og smør i, og smag til med salt.
Anret den varme polenta med lammegryden, top med lidt ekstra rosmarin, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Uhm, det ser GODT ud! – og jeg er helt pjattet med polenta (for der er ost OG smør i!) 🙂
KH
B
>Ja, jeg er også helt vild med polenta.
Fik du nogensinde grits til morgenmad i USA?
Kh L
>JA!!! – ELSKER grits 😀
Jeg synes du skal lave en "Vild med amerikansk mad" bog næste gang!!
KH
B
>Sig lige det til L&R 😉
Kh L
Ps. HAR fået inco-kortet retur….takker
>Gerne, jeg kan sende en hel mailstorm afsted 😀 – måske vi skal lave det som projekt sammen når vi bliver gamle 😉
Godt at PostDanmark har fået det afleveret – det er mig der takker!
KH
B