Nok noget af det mest simple man kan forestille sig til aftensmad. Men denne hurtige vege-ret er virkelig god, nem, hurtig og sund. Win/win hele vejen!
Du kan få harissa i din grønthandler eller finde den i velassorterede supermarkeder, f.eks. fra Alfez (den er viiiirkelig god!).
Opskriften er til 2 personer
2 dl boghvede
2 spsk. olivenolie
salt
saft af ½ – 1lime
1 håndfuld mynte
1 lille håndfuld ristede mandler
KÅL
1 spidskål
lidt olivenolie
saft af ½ lime
salt
YOGHURT
2 dl tyk yoghurt (2%)
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt koriander
salt
1 tsk. hel spidskommen
1-2 tsk. harissa
Kog boghveden mør. Dræn overskydende vand fra den og vend den med olivenolie, salt, lime, groft plukket mynte og hakkede mandler lige inden servering.
Skær i mens spidskålen i grove stykker. Rist den hårdt i olivenolie på en varm pande. Den skal have 4-5 minutter. Smag den til med lime og salt.
Rør yoghurt med olivenolie, koriander og salt. Rist spidskommen på en tør, varm pande i ½ – 1 minut eller til de dufter. Rør dem i yoghurten sammen med harissa efter smag.
Anret boghvede med kål og top med yoghurt. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann