Rosmarin macaron

Rosmarinen giver disse små macarons et uventet, men bestemt klædeligt twist. Spis dem selv eller brug dem som gave.
Opskriften giver 15-20 styks


75 g æggehvider
20 g sukker
220 g flormelis
100 g mandelmel
evt. ¼ tsk. grøn frugtfarve
FYLD
75 g smør
75 g flormelis
1 tsk. fint revet økologisk limeskal
1 tsk. meget fint hakket rosmarin
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og pisk til hviderne er seje og blanke. Tilsæt frugtfarve.
Bland imens flormelis og mandelmel sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvide og fold forsigtig det hele sammen.
Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler af macronmasse ud på bagepapiret, 30-40 styk i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
Varm imens ovnen til 160 grader (IKKE varmluft) og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
Pisk imens smør og flormelis med en elpisker i mindst 5 minutter. Kom limeskal og rosmarin i.
Fyld de afkølede macarons med rosmarincreme og læg dem sammen to og to.
Opbevar de små macarons køligt indtil servering.
TIP: Du behøver jo ikke farve dine macarons. Jeg har et lidt blandet forhold til SÅ grøn kage, men nu er det jo jul.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Rosmarin macaron

  1. Tanja L

    >Louise, jeg er vil med alle dine opskriffter – især bageopskrifterne.
    Vil lige høre dig til, ved du hvor man kan få engangs sprøjteposer? Mangler nemlig lidt udstyr inden jeg kan gå i gang med disse lækre macarons…

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >Hej Tanja
    Undskyld mit sene svar.
    Prøv HW Larsen i kødbyen, hvis du er fra KBH
    Ellers kunstogkokkentoj.dk
    Håber du stadig vil prøve
    Kh L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *