Hvad kan jeg sige? Spis op?
– Det er jordbær og det er nu! Morgen, middag, aften. Enjoy.
Opskriften er til 6 personer
6 pasteuriserede æggeblommer
korn af ½-1 stang vanilje
100 g sukker
1 bæger mascarpone, 250 g
2½ dl piskefløde
ENDVIDERE: ½ dl sukker
1 spsk. fintrevet limeskal
50 g hakkede pistaciekerner (usaltede)
600 g jordbær, uden stilk
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mascarponen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den med mascarponemassen. Fordel parfaitmassen i 6 små forme eller en stor. Dæk den til med film, og frys den i mindst 6 timer – gerne natten over.
Blend sukker og limeskal i en foodprocessor.
Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10-15 minutter inden servering.
Skær jordbærrene i skiver.Dyp bunden af parfaiten i hakkede pistacier, anret med jordbær, og drys jordbærrene med limesukker. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang, Femina
Foto: Anders Schønnemann
>MÅÅÅÅMS, hvor ser det godt ud!! Jeg har før lavet (lakrids) is med mascarpone, et klart hit 🙂
Håber du får set pinsesolen danse…..
KH
B
>Uh – det lyder dejligt.
Er stadig i mascarpone-periode, som du kan se 😉
Og masser af pinsesol…håber det samme for dig.
Kh L
>Hej Louisa!
Jeg har lige sat parfaiten i fryseren, og måtte selvfølgelig lige smage på den!
Jesus! – Den smagte SÅ godt 🙂 Fantastisk opskrift…
Mange hilsner Laura