Det er skønt at have det hele samlet i et fad. Ikke så meget opvask og masser af smag. Det er fint, at æblerne bliver helt bløde. De giver nærmest ”sauce” til resten af ingredienserne.
400 g jordskokker
2 bagekartofler
2 æbler i både
2 løg i både
3 hele kyllingelår
olivenolie
saft af 1 citron
1 spsk. flydende honning
salt
1 håndfuld ”blød” timian
Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend begge dele med æbler og løg. Del kyllingelårene ved leddet, og læg grøntsager og kylling i en bradepande. Vend det hele med olie, citronsaft og honning, og krydr med salt. Steg hele balladen ved 200° i ca. 50 minutter. Vend rundt undervejs, så det hele bliver gyldent og gennemtilberedt. Afslut gerne med grill. Vend timian i lige inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Mums, elsker mad i et fad, det er så nemt mht rengøring bagefter 😀
KH
B
>Det lyder lige som en opskrift for mig. Det er ren bonus, at der ikke skal skylles og vaskes 4-5 gryder/fade af bagefter 🙂
>Tak for opskiften – den smagt rigtig godt. Jeg tilføjer helt sikkert din Kylling med jordskokker og æble til mit repertoire.
Lyder virkelig lækkert! Jeg vil afprøve opskriften til min fødselsdag 🙂 Nem mad = hygge med gæsterne!
Det kan godt være, at det er mig der misforstår – men hvordan vender du rundt i jordskokker, kartofler og æbler, når kyllingen ligger ovenpå?? 🙂
Ja, løft forsigtigt op i kyllingen og vend rundt i grøntsagerne…..Bare så de får jævn varme. Håber du bliver glad og mæt! Og tillykke 🙂
Kh L