Kylling med jordskokker og æble

Det er skønt at have det hele samlet i et fad. Ikke så meget opvask og masser af smag. Det er fint, at æblerne bliver helt bløde. De giver nærmest ”sauce” til resten af ingredienserne. 

Opskriften er til 2 personer

400 g jordskokker 
2 bagekartofler 
2 æbler i både 
2 løg i både 
3 hele kyllingelår 
olivenolie 
saft af 1 citron 
1 spsk. flydende honning 
salt 
1 håndfuld ”blød” timian 

Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend begge dele med æbler og løg. Del kyllingelårene ved leddet, og læg grøntsager og kylling i en bradepande. Vend det hele med olie, citronsaft og honning, og krydr med salt. Steg hele balladen ved 200° i ca. 50 minutter. Vend rundt undervejs, så det hele bliver gyldent og gennemtilberedt. Afslut gerne med grill. Vend timian i lige inden servering. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Kylling med jordskokker og æble

  1. Michelle

    >Det lyder lige som en opskrift for mig. Det er ren bonus, at der ikke skal skylles og vaskes 4-5 gryder/fade af bagefter 🙂

    Svar
  2. pelfad

    >Tak for opskiften – den smagt rigtig godt. Jeg tilføjer helt sikkert din Kylling med jordskokker og æble til mit repertoire.

    Svar
  3. Louise

    Lyder virkelig lækkert! Jeg vil afprøve opskriften til min fødselsdag 🙂 Nem mad = hygge med gæsterne!

    Det kan godt være, at det er mig der misforstår – men hvordan vender du rundt i jordskokker, kartofler og æbler, når kyllingen ligger ovenpå?? 🙂

    Svar
    1. louisalorang Forfatter

      Ja, løft forsigtigt op i kyllingen og vend rundt i grøntsagerne…..Bare så de får jævn varme. Håber du bliver glad og mæt! Og tillykke 🙂
      Kh L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *