Til frokost, aftensmad eller hva´pokker – også meget gerne til morgenmad (jeg ville blive lykkelig)
Opskriften er til 2 personer
100 g mandler
2 skiver groft brød
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 rødløg, hakket
1 fennikel
200 g gederulle
1 lille radicchiosalat, plukket
100 g blandet salat
salt og peber
TILBEHØR:
groft brød
Tænd ovnen på 200°. Rist mandlerne i den varme ovn i ca. 6-8 minutter. Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad mandlerne køle af. Hak dem groft, og gem halvdelen til onsdag.
Rør honning, sennep, eddike og olivenolie sammen. Kom det hakkede løg i.
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend den med dressingen.
Skær osten i to tykke skiver, og anbring dem på det ristede brød. Gratinér brødene i den varme ovn under grillen.
Pluk radicchioen og den blandede salat groft, og vend det med fennikel og dressing. Anret salaten i to store dybe tallerkener, og top med gratineret ostebrød og ristede mandler. Servér straks med ekstra brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Spændende kombi – jeg er stor fan af gedeost. Hvilken er mon din favorit eller anbefaler???
>Ja, jeg er også fan. Faktisk af alt gedeost – men især af crottin chavignol.
Her har jeg dog brugt en stor skive gederulle, som man kan opdrive i de fleste supermarkeder – og som også er skøn!
Har du favoritter?