Super nem hverdagsmad, med skønne “blomkålsris” der har fået et asiatisk touch med koriander, lime, mynte og avocado.
Servér gerne endnu en sprød kålsalat til.
Opskriften er til 2 personer.
KØDBOLLER
400 g hakket svinekød
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. revet løg
1 æg
2 spsk. mel
lidt hakket koriander
lidt olie til stegning
3-4 spsk. sød chilisauce
1 spsk. sesamfrø
BLOMKÅLSRIS
1 lille blomkål
saft af 2 lime
½ dl olivenolie
salt
1 avocado
2 håndfulde koriander
2 håndfulde mynte
Rør kødet med fiskesauce, løg, æg, mel og koriander. Form farsen til kødboller og steg dem i olie på en varm pande i 5-7 minutter, eller til de er gennemtilberedte. (steg dem evt. færdige i en varm ovn). Vend dem med sød chilisauce og drys dem straks med sesamfrø lige indne servering.
Pil bladene af blomkålen og kassér dem. Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Vend det med limesaft og olivenolie og smag til med salt.
Skær avocadoen i tern og hak koriander og mynte.
Vend det hele sammen – smag til igen og servér straks med kødboller
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Kære Loisa. Hvornår laver du noget uden korriander? På forhånd tak.
hahahaha…ja, jeg er stor koriander-fan! Jeg lover at hele næse uge, laver jeg kun mad uden koriander! 🙂
Det smager helt fantastisk, en super duper smags sammensætning, tak Louisa for en skøn skøn opskrift.
Vi er meget sovs og kartoffel familie men det er slut nu, efter jeg har prøvet at lave kødboller og blomkålsris.,
det skal vi have noget mere af, og så tager det ikke ret lang tid jubii
Tak for den sødeste besked! Så dejligt at høre. Kh L
Tusind tak for denne virkelig dejlige opskrift! Det smagte SÅ skønt – og også rigtig godt til madpakken næste dag 🙂
Så dejligt at høre! Tak! Kh L
Hej Louisa. Din blomkålsris har jeg lige lavet. En fantastisk ide, at rive blomkålen – tak for den oplysning.
Jeg synes, at marinaden er lidt for sur derfor tilføjede jeg lidt sukker og en pærer skåret i tern og ligeledes cashews nødder – det var supert.
M.v.h.
Kirsten M. Petersen