Tortillas:
Bland mel, salt og vand til konsistens som løs modellervoks.
Lad dejen trække i 20-30 minutter.
Tril kugler på størrelse med 5 kroner. (ca. 30 g)
Pres dem til tortillas i en tortillapresse.
Steg dem på en tør, varm pande i ca. 15 sekunder på den ene side , vend dem og steg i ca. 30 sekunder.
Vend igen. Steg til de puffer op, ca. 30 sekunder. Vend kort og tryk dem godt ned mod panden.
Kom dem i et rent viskestykke, gerne i en tortillavarmer, eller i en plastbøtte med låg.
Hold dem lune indtil brug.
Salsa verde:
Pil skallen af tomatillos. Smid tomatillos i dit gasblus og brænd dem let hele vejen rundt.
Kom dem i en foodprocessor med salatløg, jalapenos og koriander. Blend til salsa og smag til med lime og salt.
Crema:
Rør cremefraiche med chipotle og smag til med limesaft og salt.
Sæt dressingen koldt indtil servering.
Tacos:
Skær kyllingen i ret-så-små-stykker på størrelse med popcorn.
Kom dem i marinaden og lad dem trække kort (eller natten over på køl)
Bland mel, cayenne, papirka i en skål.
Varm olien i en stor, dyb pande.
Hæld marinaden fra kyllingen og vend kyllingen i melblandingen og rør det sammen.
Drys overskydende mel af og steg dem små stykker kylling gyldene og gennemstegte i olie. Dryp dem af på fedtsugende papir. (madpapir!)
Servering:
Fyld tacos med kål, avocado, popcorn-kylling, salsa, crema, jalapenos, radiser og koriander og servér straks med lime til.
Se flere opskrifter på tacos.
Ikke for almindelige mennesker: Jeg mangler tortillapresse,, tortillavarmer, tomatillos, chipotle, masa harina, Crust, chili i adobe, Det er at gøre grin med folk!
Hej Aase. Du har GRATIS adgang til HELE min opskrifts samling her med mere end 1000 nemme opskrifter, Denne er fra MADDYSTEN og til dem der synes det er skæt at se hvad deltagerne har lavet. Det hedder faktisk TAK og ikke en sur kommentar – happy tirsdag!
Kære Aase.
Det står dig da frit for at finde en anden opskrift. Ellers kan du jo anskaffe dig de ting som du mangler. Ligesom alle andre.
❤️
Super lækker opskrift – som hitter voldsomt herhjemme. Vi tilpasser den bare til det vi kan købe lokalt. Men kan du give et godt tip til, hvor du køber chili i adobe? Og hvor man evt kan være heldig at finde tomatillos? Har læst et sted man kan bruge ananaskirsebær i stedet? Men det lyder lidt mystisk ikke?
Undskyld sent svar. Jeg køber chipotle fra https://www.coolchile.co.uk – også tortillas mm. enkelte af deres produkteter forhandles også i danmark – feks. i Coop eller online. Eller jeg finde dåser med chipotle hos min velassoterede grønthandler (eller i torvehallerne on/off). Tomatillos er sjældne friske. men indimellem hos Aarstiderne og hos Søren Wiuff. På dåse er de også super gode til salsa. Dem finder du også i de sjældne grønthandlere – i inco eller hos Cool Chile. De skal bare vippes ud af dåsen og blendes med lime, salt, koriander og løg! Helt igennem fantastiske.
Ananaskirsebær og tomatillos er I familie, men jeg ville ikke bruge ananaskirsebær til lige denne salsa – men måske giver det noget helt nyt ??!
KH Louisa
Kære Louisa
Tusind tak for alt din inspiration, jeg nyder at følge med ❤️ Jeg lavede chicken popcorn tacos i går, og de blev så lækre!
Jeg tænkte på, kan man finde dine ældre magasiner i et arkiv et sted?
Kram
Sarah
Desværre ikke! Men du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev? Og få besked næste gang, inden vi tager det næste ned. Så kan du downloade det – gratis selvklart ❤️