Disse nemme foccaccia-pizzaboller er gode i madpakken, eller til at tage med i hånden.
Der er blomkål i dejen, men ingen har til dato opdaget det! Det giver en saftig og selvklart sundere brøddej. Du kan ogå lave dejen med revet gulerod eller squash.
Du kan også bage dem uden at toppe dem med tomat og ost, og brugde dem som sandwichboller.
Husk: der er 25% rabat på alle mine bøger i shoppen! Brug koden: madpakke
Opskriften giver 6-8 styk.
Dej:
10 g gær
½ tsk. sukker
3 spsk. olie
1 ½ dl lunet vand
200 g hvedemel
2 tsk. salt
75 g revet blomkål
75-100 g groft mel
2-3 dl mosede tomater
100 g revet cheddar
oregano
Rør gær, sukker, olie og vand sammen.
Rør hvedemel og salt i. Kom revet blomkål i.
Rør groft mel i dejen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen skal røres godt og længe, gerne på en maskine i 3-4 minutter. Den skal være flot samlet men stadig ret fugtig.
Lad den hæve lunt og tildækket i 45-60 minutter. (eller natten over på køl)
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 6-8 stykker og form store, flade boller.
Lad dem efterhæve på en plade i 15-20 minutter. Smør dem med mosede tomat og drys med os og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
Nyd dem lune eller kolde.
Top gerne med masser af frisk oregano.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann