Jeg er faktisk ret vild med hvide, krydrede basmatiris som tilbehør når jeg spiser indisk. Men det kan sagtens lade sig gøre at blive lykkelig over krydrede fuldkornsris!
Du finder ofte sorte sennepsfrø hos grønthandleren. Har du dem ikke, kan du sagtens lave risene uden.
Opskriften her er god som tilbehør til indisk mad, f.eks. butter chicken, dhal eller andet.
Her er nok til 4-6 personer.
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk sorte sennepsfrø
2 spsk ghee
1 spsk olivenolie
300 g grove basmati ris
1 liter kogende vand
8 kardemommekapsler
1 tsk stødt gurkemeje
salt
50 g ristede cashewnødder
1 dl rosiner
lidt mynte
lidt kokosflager
Hak løg og hvidløg og sautér løg, hvidløg og sennepsfrø af i ghee og olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve.
Skyl risene og kom dem med i gryden. Også uden at de tager farve. Kom kogende vand på og tilsæt let knuste kardemomme kapsler og salt. Lad risene koge under låg i ca. 30-35 minutter. Sluk og lad dem trække møre, ca. 20 minutter under låg. Tjek hurtigt undervejs, om de mangler væde.
Rist nødderne på en tør, varm pande .
Vend de varme ris med nødder og rosiner lige inden servering. Top med hakket mynte og kokosflager.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter i Alt for Damerne og på Lorangmini.dk