Torta fritta med parmaskinke

 

Italienerne spise disse små friturestegte brød, med skinke og gerne et stykke parmesan og frisk figen i. De er vidunderlige og ganske klassiske på restauranterne i Parma. Servér dem lune og nyd dem som en forret eller som en smækker snack.

Læs mere om Parma og den fantastiske skinke her.

SYLTEDE LØG

4-5 bananskalotteløg

1 dl balsamico

½ dl sukker

Pil løgene og snit dem på langs. Kom dem i en kasserolle med eddike og sukker og lad det simre i 10 minutter, eller til eddiken er tyk og lækker og løgene er møre.

TORTA FRITTA

300 g mel

30 g smør

15 g gær

1 ½ dl skummetmælk

1 tsk. salt

lidt mel til udrulning

rigeligt olivenolie eller solsikkeolie

DESUDEN

parmaskinke

oste

pølse

frugt

 

Lav en bunke af melet på bordet. Læg smør i midten. Opløs gæren i skummetmælk og kom salt i. Lav en fordybning i midten af melbunken og hæld mælkeblandingen i. Saml dejen med hænderne og ælt den i 10 minutter.

Sæt dejen lunt og lad den hæve i to timer.

Drys bordet med lidt mel og rul dejen tyndt ud, ca. 5 mm.

Sæt rigeligt olie over i en gryde og varm den op til den syder når du kommer dej i den.

Skær imens dejen ud med en klejnesporer eller en kniv i ca. 3 x 4 cm.

Fritér dejen 4-5 stykker ad gangen, i den varme olie. Vend den undervejs, så du får fine små, gyldne ”puder”. Dryp dem af på køkkenrulle.

Servér straks et stort fad med skinke, syltede løg, frisk frugt evt. oste og pølser og de varme torta fritta.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk

2 thoughts on “Torta fritta med parmaskinke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310