Jeg elsker denne goma lignende dressing. Jeg bruger den også som dip til grøntsagsstænger, så hvis du har mere til overs, så gem det endelig.
Misopaste kan købes i helsekosten eller i Super Best. Eller du kan købe det online hos naturesource.dk – jeg har brugt brown rice miso til denne opskrift.
Opskriften er god som forret til 3-4 personer
DRESSING
½ dl sesamfrø
1 spsk. mørk misopaste
1 spsk. flydende honning
1 spsk. revet ingefær
2 spsk. soja
1 dl mayonnaise
2 spsk. limesaft
SALAT
2 gode bøffer
lidt olivenolie
salt
4 avocadoer
saft af 1 lime
400 g små tomater
2 håndfulde koriander
100 g enoki
Rist sesamfrøene på en tør, varm pande. Lad dem køle lidt og knus dem i en morter. Rør sesam, miso, honning, ingefær og soja sammen. Tilsæt mayonnaise og smag til med lime.
Grill eller steg de to bøffer. Jeg foretrækker rosa (gennemsnit temperatur 56 grader). Krydr bøfferne med salt og skær dem i skiver inden servering.
Flæk avocadoerne, kassér stenene og tag kødet ud af skallerne med en ske. Skær dem i tern og vend dem med limesaft.
Halvér tomaterne og vend forsigtigt tomater, avocado og bøf med koriander, anret og top med enoki og lidt dressing. Servér straks med resten af dressingen og limebåde.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann