Mere hverdagsmad….nemt selvfølgelig! Du kan osgå bruge en hel kylling og dele den i 8 stykker. Vær opmærksom på at brystkødet skal have kortere tilberedningstid.
Bug i øvrigt også broccolipuréen i sandwich eller som dip til grøntsager.
Opskriften er til 2-3 personer.
4-6 kyllingeoverlår
olivenolie
salt
2 økologiske citroner
4 kviste rosmarin
BROCCOLIPURÈ
1 broccoli, 400 g
2 fed hvidløg
salt
150 g ricotta
1 tsk. fintrevet øko citronskal
50 g revet parmesan
salt
TILBEHØR:
ristede kartofler
salat
Dup kyllingelårene tørre på køkkenrulle, og brun dem grundigt i olivenolie på en stor, varm pande. Lad dem stege i ca. 10 minutter. Pres saften af 1 citron over dem. Lad citronsaften fordampe, krydr med salt. Skær den anden citron i skiver. Læg grove kviste rosmarin og citronskiver på kyllingen, og lad den stege i yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
Del imens broccolien i buketter, og kog den helt mør i saltet vand sammen med hvidløg. Dræn vandet fra, og lad det dampe lidt af. Blend broccoli og hvidløg med en stavblender eller i foodprocessor. Tilsæt ricotta og lidt revet citronskal. Blend igen, og rør revet parmesan i til sidst.
Servér straks citronkylling med broccolicreme, ristede kartofler og salat. ‘
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
FIND FLERE AF MINE OPSKRIFTER PÅ WWW.FEMINA.DK