Næsten klassisk, og så alligevel ikke helt. Nyd denne skønne, enkle sommeret, der ikke tager meget mere end 20 minutter at lave.
Man kan få sennepspulver i velassorterede supermarkeder, men har du det ikke, kan du erstatte det med lidt dijonsennep.
Opskriften er et hovedmåltid til 2 personer.
1 blomkål
1 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
salt
2 tsk. dildfrø
3 spsk. hakket dild
3 spsk. hakket purløg
DRESSING
1 dl kærnemælk
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. sennepspulver
1 spsk. fint hakkede skalotter
salt
DESUDEN
200 g friskpillede rejer
mere dild
mere purløg
citronbåde
evt. rugbrød
Del blomkålen i grove buketter. Smelt smør med olie på en varm pande og rist blomkålen på panden. Den må godt tage farve. Den skal have ca. 8 minutter. Lad dildfrøene riste med det sidste minuts tid. Vend det varme blomkål med dild og purløg.
Ryst imens kærnemælk, eddike, sennepspulver og skalotter sammen i et sylteglas eller lignende. Smag dressingen til med salt.
Anret blomkålen toppet med dressing, masser af rejer, dild og purløg.
Servér straks med citronbåde og evt. rugbrød til.
TIP: jeg kan bedst lide de grønlandske pil-selv-rejer og piller dem gerne mens blomkålen rister. Du kan stadig næsten nå det hele på 20 minutter! (og nyde et glas hvidvin)
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann