Desserten er super hurtig at lave. Den skal godt nok sætte sig, men jeg elsker at lave desserter jeg kan lave klar på forhånd.
Er du ude i sidste øjeblik, så lad cremen sætte sig i fryseren – det tager kun 30 minutter så!
Opskriftener til 4 personer. Eller 6 hvis den serveres som en del af en dessert, f.eks. sammen med et lille stykke kage.
150 g chokolade, ca. 60 %
1 ½ dl piskefløde
20 espressobønner, groft knuste
1 ½ dl piskefløde
knuste espressobønner til servering
125 g friske hindbær
Bræk chokoladen i stykker og lun den over vandbad, lad den næsten smelte helt. Kog 1 ½ dl fløde op med espressobønnerne. Lad det simre i 5 minutter, hold øje med at fløden ikke
sætter sig i bunden. Træk gryden af varmen og lad det trække i 4-5 minutter. Sigt den lune fløde over i chokoladen og rør til al chokoladen er smeltet og massen er jævn.
Pisk 1 ½ dl fløde stiv og vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Bland det godt. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummet i.
Hæld cremen i en sprøjtepose eller en lille kande og fordel den i 4 espressokopper eller glas. Sæt dem på køl i mindst 2 ½ time eller til næste dag. (eller 30 minutter i fryseren)
Drys med knuste espressobønner og top med hindbær.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang