Vælger du et lille, friskt hokkaidogræskar, er skallen ofte så tynd, at den kan spises. Det gør det hele meget nemmere!
Opskriften er til 2 personer.
1 hokkaidogræskar
2-3 spsk. olivenolie
salt
100 g græskarkerner
1-2 tsk. salt
3 spsk. citronsaft
100 g rucola
KYLLING:
2 kyllingebryster, gerne med skind
lidt olie til stegning
salt
Skrub græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske (gem kernerne). Skær græskarret i grove stykker, og vend dem med lidt olie og salt. Bag det ved 200° i 25-30 minutter, eller til græskarret er mørt.
Rist græskarkernerne på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Kom salt og citronsaft på, og lad citronsaften dampe væk. Lad græskarkernerne køle af. Vend græskar med rucola og sprøde græskarkerner lige inden servering.
Steg imens kyllingen i lidt olie på en varm pande, til den er gennemstegt. Krydr med salt.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Rucolaen er god sammen med det varme græskar. Varmen fra græskarret giver den endnu mere skarphed. Det passer til det søde græskar.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Se mere hverdagsmad på femina.dk
Læksi læksi læksi – mmmm
Jeg må sige Louisa – du er enormt inspirerende – talentfuld og klart en sej kvinde jeg kun kan neje for. Det er en fryd at følge dig på tv og da jeg selv er en blog kvinde kan jeg også kun sige at dette sted er skønt.
Tak for opskrifter, inspiration og mad gå på mod.
VH
Margit fra Creative Tail
Tak for den sødeste mail LÆNGE!!! Så dejligt at du vil spise med. Og hold op en flot blog du har! Selvom jeg ikke tør kaste mig ud i den slags gøremål 😉
Kh L
Hej Louisa.
Sikke en dejlig blog, er meget inspireret af dine opskrifter.
Jeg er ved at prøve at lave semidried tomater, jeg har lavet dem mange gange før. Denne gang vil jeg gerne have at de skal blive “seje” som dem du køber hos grønthandleren. Har du nogen idé til, hvordan jeg kan gøre det?
Hej Ida. TAK! Jeg har tænkt over dit spørgsmål….og ved det faktisk ikke. Jeg bager mine længe og kommer dem i olie. Men de bliver aldrig ligeså seje. Jeg forestiller mig at de måske har meget syre (eddike f.eks.) på dem, det kunne måske hjælpe. men ærligt: Jeg aner det ikke! Skriv endelig hvis du finder svaret.
Kh L
Hej Louisa.
Jeg er stor fan af Hokkaido græskar – det smager simpelhen så godt! Har ladet mig høre at der kun skulle være 22kcal/100g, det virker bare for godt til at være sandt når det nu smager så godt! Er det noget du ved om passer?
Kh Sofie – Tak for en fed blog!
Hej Sofie.
Jeg elsker også hokkaido! Og ja, der er ikke så mange kalorier i. Jeg må indrømme at jeg har googlet mig til denne beregning 😉
Tak fordi du spiser med 🙂
Kh L
HOKKAIDO:
Næringsindhold pr. 100 g af varen Energifordeling
Energi 84 kJ (20 kcal) I varen Anbefalet i dagskost
Protein 0,6 g 12,00 % Mindst 10%
Kylhydrat 4,2 g 84,00 % Ca. 60%
Fedt 0,1 g 4,50 % Højst 30%
Kostfibre 1.1 g –