2 dl hvedemel
2 spsk. sød paprika
2 tsk. cayennepeber
2 spsk. løgpulver
1 spsk. groft salt
16-20 kyllingevinger
rigeligt olie til stegning
Sauce:
1 dl hvidvinseddike
1 dl brun farin
3 fed hvidløg, fint hakkede
1 spsk. fint hakket ingefær
¼ dl soja
½ dl hoisinsauce
1 spsk. maizena
1-2 spsk. vand
Dressing:
75 g blå ost, f.eks. roquetfort eller blåkornblomst
1 dl letmælksyoghurt
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. citronsaft
salt
Grønt – f-eks:
bladselleristilke
hjertesalater, i både
gulerødder i stave
radiser
agurk
Sådan gør du:
Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom vingerne i posen og ryst den.
Steg vingerne på en stor, varm pande i rigeligt olie, til de er gyldne og gennemstegte – ca. 15 minutter.
Kom imens eddike, farin, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle og kog det op. Bland maizenaen med lidt vand og rør blandingen i den varme dressing. Lad det koge op igen. Tag saucen af varmen og lad den køle en smule.
Kom saucen i en stor skål og vend de varme, stegte kyllingevinger med saucen
efterhånden som de er færdige. Servér straks.
Grønt og dip:
Pisk imens ost og yoghurt sammen med en elpisker. Rør mayonnaise i og smag til med citron og salt.
Anret dippen med bunker af sprøde grøntsager.
Servering:
Servér straks kyllingevinger med bluecheesedressing og sprøde grøntsager.