En klassisk ceviche er med rå fisk, men blæksprutten skal koges inden brug, da den ellers er for sej. Den søde melon giver et godt modspil til den syrlige lime og gør retten endnu mere frisk! Og ja, der skal virkelig meget lime til.
Brug retten som en forret eller som en del af en uformel middag.
Opskriften er til 4-6 personer
600 otte-armet, renset blæksprutte, f.eks. 2-3 arme
1 løg
2 tomater
1 grøn chili
2 avocado
¼ honningmelon
saft af 3-4 lime (måske mere)
2 håndfulde koriander
salt
Tilbehør:
Tortilla chips
Kog blæksprutten i 1 ½-2 timer, til den er helt mør. Kom den i koldt vand og lad den køle helt af i køleskab (du kan klargøre den dagen i forvejen).
Hak løg fint. Skær tomater i tern.
Flæk chilien og skrab frø og frøvægge ud med en teske. Kassér begge dele.
Hak chili fint.
Skær blæksprutten i små stykker og vend den med saft af 3 lime. Lad den trække i 10 minutter.
Vend blæksprutte med tomat, chili og løg.
Skær avocado og melon i tern og hak koriander. Vend det med resten af cevichen. Smag til med salt (der skal en del til) og evt. mere lime.
Servér straks eller lad cevichen trække i op til 2 timer i køleskab. Giv tortillachips til.
TIP: Er du ikke til blæksprutte, eller skal det gå hurtigere, kan du bruge rå kammusling. Vend den med lime, præcis som den kogte sprutte og lad den trække. Resten er helt det samme!
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen