Well, det er altid en favorit! Vil du skære ned på hurtige kulhydrater, kan du serverer den med squashpasta. Dog får mine unger altid, god (gerne hvid) pasta. De bevæger sig jo hele dagen, så de kan tåle en del mere end jeg kan.
Opskriften her er til ca. 2 voksne og 1-2 børn.
Kødboller:
2 fed hvidløg
2 stykker hvidt brød
1 ½ dl mælk
400 g hakket kalv og flæsk
salt og peber
1 æg
1 dl revet parmesan
evt. 4-5 blade salvie
olivenolie til stegning
Tomatsauce:
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
1 flaske mosede tomater (ca. 700 g)
1-2 dl vand eller grøntsagsbouillon
2 tsk tørret oregano
1 nip sukker
salt og peber
Desuden:
Spaghetti
Parmesan
Oregano
Kødboller:
Pil hvidløget, riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
Skær skorpen af brødet og kassér den.
Læg brødet i blød i mælk (i et par minutter, til blødt).
Rør kødet med salt, peber, brød og mælk, hvidløg, æg, parmesan og evt. hakket salvie.
Form kødboller på størrelse med golfbolde og steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg dem i ca. 10 minutter i alt, eller til gennemstegte.
Tomatsauce:
Pil hvidløget og riv det fint.
Kom olie i en gryde og varm op. Kom hvidløg i og rør, men lad ikke hvidløget tage farve.
Kom mosede tomater og vand eller bouillon ved.
Tilsæt oregano og lad det simre i 8-10 minutter under omrøring.
Smag til med et nip sukker, salt og peber.
Vend kødbollerne i tomatsaucen.
Servering:
Kog imens pastaen i kogende, saltet vand efter anvisningen på pakken.
Anret pastaen toppet med tomatsauce og kødboller.
Servér straks toppet med parmesan og oregano.
TIP: Lav en simpel salat af sprød hjertesalat, små tomater og dressing med honning og citron til. Det er en god ”startersalat”.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann