Opskriften her giver ca. 12 wontons. Du kan nemt lave mange flere ved blot at gange fyldet. De er også gode dampet i en suppe, eller hvis du dropper det sunde, er de super lækre friturestegte.
Find wontondej i asiatiske supermarkeder, f.eks. hos Chinatown på Vesterbro.
Wontons:
100 g torskefisk
100 g rå rejer (uden skal)
1 spsk risvin eller sherry
1 nip sukker
1 tsk salt
ca. 12 plade wontondej
Dip:
¼ dl soja
1 tsk sukker
1 spsk sesamolie
2 tsk fint hakket chili
3 spsk risvineddike (eller mild eddike)
Salat:
3-4 stilke bladselleri
1 agurk
2-3 håndfulde koriander
1 håndfuld mynte
1 chili i tynde skiver
limesaft
salt
Wonton:
Blend fisk og rejer i en foodprocessor eller en minihakker sammen med risvin, sukker og salt.
Fyld ca. 1 tsk. dej på hver plade wontondej og luk med en anelse af den klistrede fars. Jeg former dem som så de ligner små åbne kuverter.
Sæt dem på bagepapir i en damper og damp dem i ca. 5-6 minutter, eller til farsen føles fast.
Dip:
Rør soja med sukker, sesamolie, chili og risvineddike.
Salat:
Snit bladsellerien i tynde, skrå skiver.
Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skrå skiver.
Vend begge dele med plukket koriander og mynte og chili efter behag. Vend salaten emd limesaft og salt lige inden servering.
Servering:
Servér varme wontons med dip og skøn urtesalat.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Meget lækre, dem vil jeg prøve at lave til min mor, hun elsker sådant 🙂
Håber hun bliver/blev glad 🙂 Kh L