Jeg synes at dette er skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungerer som en sund dessert.
Du kan bruge agave eller muscovadosukker i stedet for honning. Er du okay med syrlige ting, kan du godt justerer lidt ned på det søde.
Opskriften er god som morgenmad eller dessert til 4
2 æbler
50 g bløde dadler
100 g tranebær
50 g tørrede tranebær
2 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. honning
1 nip salt
smør til formen
TOPPING
100 g fint valsede havregryn
50 g kokosmel
1 æg
2 spsk. honning
evt. tyk yoghurt eller skyr
Skær æblerne i tern (kassér kernehuset) og fjern stenene fra dadlerne. Hak dadlerne og vend æbler, dadler, tranebær, kardemomme, honning og salt sammen. Kom hele balladen i 1 smurt ovnfast fad eller 4 små ramekiner.
Bland havregryn med kokosmel, æg og honning og top det hele oven på frugten. Bag hele balladen i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til de bobler og syder og frugten er mør og toppingen sprød og lækker.
Servér varm eller lun og gerne med yoghurt eller skyr til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Emile Henry