Det her hjemmelavede lakridsmarcipan er SÅ rock’nroll. Har du først smagt det, er jeg næsten sikker på at du ikke vil æde andet!
Og så er det piv nemt at lave.
Opskriften her giver en hel masse lakridskugler (altså jeg glemte at tælle).
200 g mandler
2 bløde dadler
2 spsk. lakridspulver
2 spsk. agave
DRYS
2 spsk. kakao
1 spsk. lakridspulver
Smut mandlerne. Jeg synes det er nemmeste at overhælde dem med vand, lade dem trække lidt og gentage, så er de hurtige at smutte. Dup dem tørre med køkkenrulle, læg dem på bagepapir på en bageplade og ”tør” dem i en 180 grader varm ovn i 3-4 minutter (de skal ikke tage farve). Lad mandlerne køle.
Blend mandlerne på en foodprocessor til okay-fint mandelmel. Tilsæt dadler (uden sten!) og blend massen. Tilsæt lakrids og til sidst agave for at samle massen.
Tril din lakridsmarcipan til ca. 20 kugler.
Bland kakao og lakridspulver sammen og tril kuglerne i drysset.
Servér straks kolde eller ved stuetemperatur.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
uhm, de ser lækre ud.
Smil Lene :0))
http://justlove2ndhand.blogspot.dk/
TAK! De er sååååå gode 😉 KH L
Hejsa
Det ser virkelig lækkert ud og vil rigtig gerne lave. MEN jeg bor i Kina og kan ikke finde agave. Er der noget andet jeg kan bruge i stedet?
Hilsen Anita
Ja da. Brug enten en flydende honning eller lave en sukkerlage af 2 dele sukker, 1 dl vand. kog op til sukkeret er smeltet. Afkøl og brug den efter behov (resten kan bruges i drinks :-)) Kh L
Spændende opskrift, så jeg helt sikkert vil afprøve i mit eget køkken.
Kirsten
Dejligt. Håber du kan lide den. Kh L
Ih! Det lyder godt!