Næsten som frikassé, men mindre fed, mere dejlig og sindsyg nem. Og som navnet antyder er det hele i en gryde!
Nok til 3 personer.
500 g kalvekød, f.eks. af bov
1 løg
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning
1½ liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamere
500 g kartofler
150 g små bitte løg
250 g gulerødder, gerne små
1 lille blomkål
100 g bælgede ærter
2 spsk. smør
salt og peber
1 bundt dild
TILBEHØR
evt. brød
Skær kalvekødet i ternin og hak løg og hvidløg
Sautér kød, løg og hvidløg i en smule olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve.
Hæld 1 liter bouillon på og gem resten til senere. Lad det simre under låg i 40-45 minutter, eller til kødet er ret mørt. Pas på at det ikke koger for hårdt.
Skrub eller skræl imens kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden til kødet sammen med resten af bouillonen, eller så det dækker, og lad det hele simre i yderligere 15 minutter.
Pil løgene og skrub eller skræl gulerødderne og skær dem evt. i mindre stykker, hvis de ikke er små og fine.
Del blomkålen i mindre stykker. Kom gulerødder, blomkål og perleløg i gryden til kartoflerne og lad det hele simre i yderligere 5 minutter, eller til grøntsagerne er møre, men stadigvæk har bid.
Kom ærter og smør i gryden. Kog op og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og vend hakket dild i.
Servér straks evt. Med brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann