Næsten en carbonara!
Vælg de aller friskeste æg til pocherede, de er nemmere at styre. Og så er det bare at øve sig et par gange, hvis du ikke har prøvet det før. Det er nemlig fantastisk med pocherede æg, både på pasta, men bestemt også i salater på toast og på grove, tykke pandekager.
Opskriften er til 2 personer
100 g god bacon i terninger
250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
salt
3 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
300 g babyspinat
salt og peber
1 spsk. smør
ENDVIDERE:
2 store æg
2 tsk. eddike
masser af revet parmesan
peber
Sæt rigeligt vand over til pasta og til æg. Salt begge dele gavmildt.
Steg baconen på en varm pande, til den er gylden. Tag den af panden, og sæt den til side.
Kog pastaen al dente, og dræn vandet fra.
Rist hvidløgene i lidt olie på baconpanden (hæld evt. fedtet fra), de må gerne tage lidt farve. Kom spinat på panden, og lad den falde sammen.
Vend pastaen sammen med spinat og smør, og smag til med salt og peber. Slå imens æggene ud i hver sin kop, og dryp med lidt eddike. Pochér dem forsigtigt i det kogende vand (nemmest, hvis du rører forsigtigt i gryden, så æggene ”svømmer” i ring).
Servér straks pasta med bacon og pocherede æg.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann