Opskriften er fra Madpakkebogen
Det afhænger klart af hvem der skal spise denne dip, om der skal både koriander og jalapenos i. Men laver du opskriften uden disse to ingredienser er den stadig skøn. Du kan evt. tilføje dem ved siden af, så der er et valg.
Nok til 4 madpakker eller god sammen med et glas vin til de voksne.
3 avokadoer
200 g kogte kikærter
1 fed hvidløg
1 håndfuld koriander (kan undlades)
saft af ½ – 1 citron
2-3 spsk. olivenolie
salt
evt. lidt hakkede, syltede jalapenos
TILBEHØR
3 fuldkorns tortillas
3 spsk. olivenolie
salt
sprøde grøntsager, f.eks:
snackgulerødder
radiser
agurker i stave
Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
Kom avokado, kikærter, hvidløg og evt. koriander i en foodprocessor og blend massen til den er helt findelt. Smag til med citron, olivenolie og salt og vend evt. hakkede jalapenos i efter smag. Opbevar din kikærteguacamole i køleskab i op til 2 dage.
Klip tortillaerne i trekanter. Bred dem ud på en bageplade og dryp dem med olie og salt. Bag dem ved 200 grader, varmluft i 8-12 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af inden du pakker chips, kikærteguacamole og grøntsager i madpakken.
Pak chipsene for sig i en papirspose eller et stykke madpapir. De bliver bløde i køleskab.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen /skovdal.dk