Røde kryddersild

Det er klart fedest at købe spegesild, rense dem, udvande dem og lægge dem i lagen i mindst 1 uge. Meeeen…..er du ikke så heldig at have en fiskehandler der er leveringsdygtig i sådanne sataner – så prøv den her easy-version.


Husk at købe gammeldags modnede sild!





½ l eddike
4 dl sukker
1 spsk. salt
1 spsk. knuste peberkorn
10 nelliker
1 stang kanel
2 spsk. sandeltræ
1 tsk. allehånde
1 tsk. korianderfrø
1 rødløg i skiver
ENDVIDERE:
8 marinerede sildefileter
Kom eddike, sukker og salt og peber, nelliker, kanel, sandeltræ, allehånde, korianderfrø og rødløg i en gryde, og lad det småkoge i 5-10 minutter. Tag lagen af varmen, og lad den køle helt af.
Lad sildefileterne dryppe af, og skær dem i mindre stykker. Skold et sylteglas, og kom sildene i glasset. Hæld lagen på, og sæt sildene i køleskabet i mindst 2 dage, så de kan trække smag. Sildene kan holde sig i op til 14 dage i uåbnet glas. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Columbus Leth

2 tanker om "Røde kryddersild"

  1. MARIA SKJOLDBORG

    hejsa ,først vil jeg gerne sige tusind tak for alle de super gode opskrifter og ideer ,det er dejligt ,det jeg gerne vil hører om de røde sild er det man skriver gammeldags kryddersild ,jeg køber norske spegesild fra tønde og jeg elsker dem ,de smager helt anderledes ,og konsistensen er anderledes ,har du mon opskrifter på carrysild og tomatsild og måske almindeligt hvide sild ,jeg har jo brugt mine gamle opskrifter ,de er måske lige søde nok ,kunne være du havde nogen som jeg kunne få ind i mine traditioner ,ha det rigtig godt ,håber du har tid en dag
    mvh maria skjoldborg

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Kære Maria.

      Så sejt at du bruger spegesild.
      Her er et bud på karrysild der ikke er cremede, samt et par andre. Har desværre ikke hvid og tomat på lager :-)Hvis du vil have dine karrysild cremede, rører du lidt fyld og lage med cremefraiche, mere karry og æble og sild i bidder. Synes den er skøn på begge måder.

      i Karrysild opskriften kan du undlade karry og komme korianderfrø, flere løg og hel allehånde i og lave hvide sild.

      God fornøjelse,
      Kh L

      http://louisalorang.dk/2010/12/rodbedesild/
      http://louisalorang.dk/2010/12/sennepssild/

      14 – KARRYSILD MED ÆBLE

      Det er altid vigtigt at have top hygiejne i køkkenet. Men især når du sylter sild. Så husk at skold glas, skeer, skærebræt og alt hvad du ellers bruger til at klargøre sildene med.

      Hvis du ikke kan skaffe saltede sild, kan du bruge marinerede, gammeldags modnede sild. Dup dem tørre med køkkenrulle og kom dem direkte i den afkølede lage.

      12 store, saltede sildefileter
      1 liter sukker
      1 liter eddike
      4 løg, i tynde skiver
      2 æble, i både
      5-6 spsk. karry
      2 hele, rød chili
      4 laurbærblade
      Udvand sildefileterne i rent, koldt vand i et døgn. Skift vandet et par gange og smag på silden for at se om den er tilpas saltet. Pas på med at udvande for meget, så bliver silden blød og kedelig.
      Kom sukker, eddike, løg, æble, karry, chili og laurbærblade i en gryde og kog det op. Smag til med karry og sæt lagen i køleskabet, til den er helt kold. Det er smart at lave den klar, samtidig med at du starter med at udvande sild.
      Skær sildene til, så fileterne er pæne og jævne. Skær hver filet i 3-4 stykker. Kom sildene i skoldede glas og hæld den afkølede lage over.
      Sæt sildene i køleskab i mindst 3 dage inden brug.
      Servér på rugbrød, evt. med fedt og top med dild, æbler og løg fra lagen og servér.

      15 – CREMEDE RØDBEDESILD

      En super nem måde at lave ”hjemmelavede” sild på. Husk at gammeldagsmodnede sild oftest er den bedste kvalitet og dem der har både mest smag og bid.
      Sildene kan laves i op til 24 timer før brug. Opbevar dem i køleskab.

      400 g græsk yoghurt
      1 spsk. dijonsennep
      100 g fintrevet rødbede
      2 æbler, i små bitte tern
      4 stilke bladselleri, i tynde skiver
      fintrevet peberrod, efter smag
      800 g marinerede sild, gerne gammeldags modnet
      salt
      PYNT
      æbler i tynde skiver
      bladselleri i skiver
      rødbede, i super tynde skiver
      revet peberrod
      TILBEHØR
      Rugbrød

      Rør yoghurt, sennep, rødbede, æble og bladselleri sammen og smag til med salt. Tag sildene op af lagen og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker og vend dem med dressingen. Lad sildene trække i mindst 30 minutter i køleskab, inden servering. Anret sildene med æble, bladselleri og rødbede, top med revet peberrod og servér med rugbrød til.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *