Næsten klassisk! Pastaen er erstattet af glaskål, men jeg lover at oplevelsen stadig er i toppen. Jeg bruger en spirilizer, som kan trylle de fleste grøntsager om til smukke ”spaghettier”. Men har du ikke en, kan du snitte dit glaskål fint eller rive det.
Brug i øvrigt også gerne kål, knoldselleri, majroer, squash, kålrabi eller hvad du lige har i køleskabet.
Opskriften er til 2 personer
300 g magert hakket svinekød
salt
masser af sort peber
1 fed hvidløg, revet
1 æg
2 spsk mel
½ dl skummetmælk
½ dl fintrevet parmesan
lidt hakket salvie
olivenolie
ENDVIDERE:
3 spsk hakkede løg
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
2 spsk tomatpuré
1 dl hvidvin
2 dl vand
salt og peber
lidt mere salvie
revet parmesan
TILBEHØR
1-2 glaskål
Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller og steg dem i olivenolie på en varm pande.
Kog pastaen al dente i rigeligt kogende og saltet vand.
Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande. De skal ikke tage farve, men må gerne sauterer et par minutter. Kom tomatpuré på panden og lad den varme kort. Tilsæt vin og kog op. Hæld vand på og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller. Smag til med salt og peber.
Skræl glaskålen og lav fine pastaer af glaskålen (eller riv den groft), kom den i koldt vand indtil brug, anret den afdryppede kål med kødboller, lidt salvie og revet parmesan.
Servér straks.
TIP: du kan med fordel vende din grøntsagspasta med tomatsaucen hvid den er meget grov, f.eks. hvis du bruger knoldselleri eller kålrabi.
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders schønnemann
Hvilken spiraldims har du? Jeg har den enkle fra GEFU men tænker det ville være svært at få et glaskål (og mange andre grøntsager) gennem den?
Undskyld sent svar. Jeg har http://www.spiralizer.dk sådan en her 🙂 Kan sagtens bruges, hvis grøntsagen ikke er for stor (så skærer jeg den bare). Og ellers bruger jeg mandolinjernet. KH L
Nøj den ser lækker ud, rart med en god opskrift med fars, det har jeg manglet
God søndag
I lige måde! (selvom det blev mandag) 😉