jordbærlagkage

Nem jordbærlagkage

Ingredienser

Kage:
2 æg
1 ½ dl sukker
½ stang vanilje
2 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 nip salt
1 dl mælk
25 g smør
Creme:
½ liter piskefløde
1 glas lemoncurd, ca. 340 g
3-4 spsk. limesaft
evt. 1 spsk. flormelis
Desuden:
500 g jordbær

Lagkage til 6-8 personer

Pisk æg og sukker lyst og luftigt sammen med vaniljekorn.
Bland mel, bagepulver og salt sammen og sigt det i massen. Vend rundt.
Lun mælk og smør til smørret er smeltet, afkøl det lidt og bland det i.
Hæld dejen i en smurt springform (20-22 cm) og bag den ved 200° i ca. 15 minutter, eller til kagen er gennembagt. Lad den køle.
Creme: 
Pisk fløden til let skum og vend den med lemoncurd, lidt limesaft og evt. flormelis. 
Lagkage: 
Flæk kagen. Fyld den med halvdelen af cremen og halvdelen af bærrene. 
Læg bunden på top med mere creme, de sidste jordbær og ribs og blomster. 
Lad evt. kagen trække i 1-2 timer i køleskab. 
servér. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *