Ærtedip de luxe

Jeg elsker at spise snacks. Denne skønne OG sunde ærtedip er perfekt til kold hvidvin en fredag aften. Mens man laver mad, venter på takeaway eller bare mens man drikker mere hvidvin.

Dyp sprøde grøntsager eller rugbrødsstænger i dippen.

 

Opskriften er til 2-4 personer

 

50 g cashewnødder

½ fed hvidløg

1 avocado

100 g blancherede ærter (eller optøede fra frost er fint)

3-4 spsk. lime

salt

TOPPING
en håndfuld ærteskud

4-5 radiser i tynde skiver

1 håndfuld frisk bælgede ærter

 

Blend cashewnødder med hvidløg, kød af 1 avocado, ærter og lime. Smag til med salt. Dippen skal være rustik og frisk i smagen.

Anret dippen toppet med ærteskud, radiser og friske ærter.

Servér straks eller opbevar i køleskab i op til 1 døgn.

 

TIP: Lav sprøde rugbrødsstave af daggammelt brød i stave, dryp med olivenolie og salt og rist dem ved 20 grader i ovnen i 8-12 minutter.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

2 thoughts on “Ærtedip de luxe

  1. LaCucinaNada

    Lækkert at den er blandet op med avocado, og er på cashewnødder –
    dén må prøves så snart ærten sætter frugt i Den Urbane Have!

    Tak, søde Louisa.

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Åhhhhh…seje du med have! Jeg venter i spænding på peberfrugt og tomat, men høster stille og roligt af drueagurkerne 🙂

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *