mormorgryde

Mormorgryde med mos

Ingredienser

6-8 bagekartofler

3 spsk smør

3 dl mælk

salt

600 g mørt oksekød i strimler

salt og peber

olie til stegning

500 g blandede svampe

2 fed hvidløg, i tynde skiver

lidt plukket timian

2 spsk tomatpuré

1 spsk mel

4 dl varm hønsefond

1 dl piskefløde

20-30 pillede perleløg

300 g cocktailpølser

salt og peber

evt. lidt kørvel til hopping

Hovedret til 4 personer

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand til de er møre. Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe helt tørre i gryden under låg. Mos dem med et piskeris og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt.

Dup imens kødet tørt med køkkenrulle og krydr det med salt og peber. Brun det i olie i en stor, brandvarm gryde. Det skal have godt med farve, men fortsat være rosa i midten. Tag kødet op, tilsæt evt. lidt mere olie og rist svampene i den varme gryde. Tilsæt hvidløg og timian til svampene, når de har taget farve. Kom tomatpuré på og drys med mel.

Hæld fløde og hønsefond på og lad de koge op. Tilsæt fløde og perleløg og kog i 5 minutter.

Kom kød, pølser og løg i gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber og servér med mos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *