Denne er fantastisk til morgenmad, frokost eller let aftensmad. Ristet rugbrød passer perfekt til.
Forsøg dig med de pocherede æg! Det er virkelig nemt, hvis du følger anvisningen. Orker du ikke, så top salaten med lune, smilende æg.
Opskriften passer til 2 personer
½ fed hvidløg
3 ansjoser
2 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk salt
1 æggeblomme
1 ½ dl smagsneutral olie
50 g revet parmesan
Æg:
2-4 æg
2-4 spsk hvidvinseddike
salt
Salat:
300 g grønkål
Dressing:
Riv hvidløget fint og hak 2 ansjoser. Pisk hvidløg, ansjos, citronsaft, sennep, salt og æggeblommer sammen. Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen er tyk. Kom parmesan i og smag til med salt og evt. citronsaft.
Æg:
Kog rigeligt vand op i en gryde. Salt det godt. Kom 2 spsk. eddike i en skål og slå to æg ud i skålen.
Pisk i det kogende vand med et piskeris, så du skaber en lille ”strøm” i midten. Hæld æggene ned i strømmen og skru lidt ned for vandet, så det er lige under kogepunktet. Lad æggene pocherer i 2 ½- 3 ½ minut. Tag dem op med en hulske. (gentag hvis du vil have mere end 1 æg per person)
Rib grønkålen, kassér de grove stilke. Hak kålen og vend den med dressing efter behov. Anret den på et fad, top med pocherede æg.
Servér straks.
Se flere opskrifter på kålsalat.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann