Dette er en super sund og nem måde at lave kakao på. Du skal bare huske at sætte mandler i blød.
Opskriften fungerer i øvrigt både som kold og varm.
Jeg sigter ikke min kakao. Det generer mig slet ikke, at der er små stykker af mandel. Især når kakaoen varmes, mærkes det knapt. Men synes du at det er irriterende, kan du selvfølgelig sigte den.
Nok til 2-3 personer
1 dl mandler
5 dl koldt vand
2 bløde dadler, uden sten
1 nip salt
3 spsk. kakao
3 spsk. agave, eller efter smag
Sæt mandlerne i blød natten over. Skyl dem og blend dem med 5 dl koldt vand, dadler, kakao og et nip salt. Blend i 1-2 minutter, til mandlene er opløste og du har en skøn tyk kakao. Smag til med agave og servér den som den er eller varm den inden servering.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hej Louisa
Hvis man ikke har nået at sætte mandlerne i blød i tide, kan man så bruge mandelmælk? Eller trækker det kakaoen i den helt forkerte retning? 🙂
Bh.
Lise
Det bliver en noget sødere oplevelse. Den du kan køber er ofte ret sød, fordi den er tilsat sukker eller andet der søder. Du skal nok få en dejlig kakao ud af det, men du har sparet lidt mindre på sukkeret. OG beklager sent svar! KH L
Det skal prøves! Hvilken kakao bruger du?
Jeg bruger oftest denne her http://www.naturesource.dk/kakao-pulver-200g-p-384.html – Den kan også fås i helsekosten 🙂