Super nem og smagfuld lamme onepot. Jeg bruger lammekød fra køllen, men du kan sagtens bruge kød fra hals eller bov. Øg tilberedningstiden hvis du vælger en af disse udskæringer.
Spis retten som den er! Er du viiiirkelig sulten, så kan du servere grove ris til.
Opskriften er til 3-4 personer
600 g lam, i tern
olivenolie
2-3 løg
300 g søde kartofler
1 spsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. spidskommen
2 dl vand
1 håndfuld rosiner
65 g pinjekerner
½ dl mild hvidvinseddike
lidt plukket mynte
Brun lammet godt og meget i olivenolie i en stor, varm gryde. Det tager ofte noget tid, fordi kødet først smider lidt væde.
Pil imens løgene og skræl de søde kartofler. Skær løgene i grove både og skær kartoflerne i tern.
Kom løgene i gryden med det brune lammekød og lad dem sauterer kort. Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen og lad det varme med til det dufter (ca. ½ minut). Tilsæt lidt vand og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Kom evt. mere vand i undervejs. Tilsæt kartofler og en smule vand efter behov.
Lad det hele snurre under låg i ca. 45 minutter ydereligere, eller til kødet er mørt.
Tilsæt rosiner de sidste 10 minutter.
Kom pinjekerner i og smag til med eddike og salt.
Vend kun forsigtigt rundt i retten, så kartoflerne ikke smatter helt (de må dog gerne smatte lidt).
Servér straks toppet med lidt frisk mynte.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk