Brombærtærter med vaniljeis

Disse kager er super nemme og hurtige at lave. Har du ikke lige brombær kan du andre friske bær, eller måske blommer eller en god æblekompot.



4 plader butterdej
1 æg
2 spsk. koldt vand
3-4 spsk. perlesukker
125 g brombær
ENDVIDERE
½ liter god vaniljeis
Læg 4 butterdejsplader på et stykke bagepapir på en bageplade. Skær dem evt. kvadratiske (ca. 6 cm x 6 cm). Skær den sidste butterdejsplade i lange strimler.
Pisk ægget med koldt vand og ”lim” strimler af butterdej fast med æg i kanten på butterdejspladerne, så du har 4 små ”rammer”.
Pensl kanterne med æg og drys dem med perlesukker.
Bag bundene i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle en smule.
Fordel brombærrene på tærtebundene og top hver tærte med en kugle vaniljeis.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt
Regi: Kähler samt privateje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *