KRYDDERURTE-FRIKADELLER med sommer-kartoffelsalat

Totalt oldschool…….I LIKE!

Opskriften er til 2 store og 1-2 små – og meget nem at lave!


1-1½ liter vand
salt
600 g små kartofler
200 g rygeost 10%
200 g drænet yoghurt 10%
100 g radiser
1 bundt purløg
FRIKADELLER
1 lille løg
1 lille bundt kørvel
400 g hakket svin og okse
salt og peber
2 spsk. mel
¼ dl mælk
1 stort æg
lidt olie til stegning
TILBEHØR
Blandet, grøn salat
·      Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde sammen med salt og kog kartoflerne møre. Hæld koldt vand over dem og lad dem køle af så meget som muligt.
·      Rør imens rygeost med yoghurt. Skær radiserne i skiver og hak purløget og vend begge dele i dressingen. Vend kartoflerne i, når de er kølet godt af.
·      Hak løget fint, pluk kørvelen groft og hak den.
·      Rør kødet med løg, kørvel, salt, peber, mel, mælk og til sidst æg.
·      Form 12 frikadeller og steg dem i lidt olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 8 minutter at stege en frikadelle.
·      Servér frikadeller og kartoffelsalat med grøn salat til.
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “KRYDDERURTE-FRIKADELLER med sommer-kartoffelsalat

  1. Newyorkerbyheart

    >Vi skal også have kartoffelsalat med rygeost, der er købt ind til det – endda inden jeg så din opskrift 🙂
    Det er bare mad man aldrig går fejl af!

    Smuk Bededagsferie til dig og familien!

    KH
    B

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >Uhmmmm….god fornøjelse. Og dejlig miniferie til dig.

    Jeg tager min engang i næste uge – håber jeg 😉

    KH L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *